Iskanje v DiKUL VIRI
  Novo iskanje  Katalog inf. virov  Katalog e-gradiv  Repozitorij UL  COBISS.SI
Iskanje: DiKUL-Katalog informacijskih virov
 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Izpisano je 1 zapis informacijskih virov. Popravi iskalni izraz ali Prični z novim iskanjem
Loeb Classical Library
Tip:Portal z e-knjigami
Opis:Loeb Classical Library je zbirka preko 450 elektronskih knjig, ki predstavljajo celotno klasično dediščino. Uporabnikom približa originalna besedila v latinščini in grščini z vzporednimi prevodi v angleščino. V zbirko so vključena epska poezija in lirika, tragedija, komedija, zgodovina, potovanja, filozofija, medicinska in matematična dela, arhitektura ipd. Med avtorji najdemo filozofe kot so Aristotel, Ciceron, Platon in Sokrat ter pesnike kot Homer, Ovidij, Sapfo itn. Vir omogoča iskanje gradiva na podlagi naslovov, avtorjev, posameznih besed ali fraz. poleg enostavnega je na voljo tudi napredno iskanje, dela pa lahko najdete tudi z brskanjem po indeksu avtrojev, grških ali latinskih del ter pregledu letnikov izdaj Loeb Classical Library. Elektronska zbirka ponuja povsem enako vsebino kot tiskana zbirka., ki je v celoti na voljo v NUK.
Dostopnost:Dostopno iz prostorov Filozofske in Teološke fakultete UL ter NUK. Oddaljen dostop za študente in zaposlene FF in TF, ki so člani knjižnic OHK in TF ter člane NUK.
Založnik:Harvard University Press
URL založnika:https://www.loebclassics.com/
Kreator:Harvard University Press
Kategorija / podkategorija:Literarne vede    jezikoslovje    umetnost    zgodovina    filozofija    medicina    matematika    arhitektura    
Vir nabavlja:FF, TEOF, NUK

©Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani 2013 -
Pomoč: tel. 041 756 308, e-pošta: dikul-help@ctk.uni-lj.si